קידוח מי תהום
מה מאפיין פרויקטים בקידוח מי תהום?
חברת "ברקן קידוחים" המתמחה בקידוחי קרקע מתפנה לא פעם לפרויקטים של קידוח מי תהום. פרויקטים בהם יש רצון לקדוח בבטן האדמה על מנת לבדוק האם קיימים מי תהום ואם יש וניתן לעשות בהם שימוש.
גם במסגרת פרויקטים של קידוח מי תהום ישנו מידע מקצועי רחב שחשוב להכיר ולהעמיק אודותיו. אלו העוסקים בקידוח מי תהום יכירו איך לקרוא מפת מפלס מי תהום, מה זה בדיוק מים עיליים ויוכלו להעריך יותר מאחרים האם יש מי תהום באזורים צחיחים שיורד בהם מעט גשם.
מהם בדיוק מי תהום?
מי תהום הינם מים תחתיים השוכנים מתחת לפני הקרקע. מי התהום יהיו לרוב מי גשמים אשר חלחלו לבטן האדמה והגיעו אל שכבה בלתי חדירה המוכרת בשם "אקוויקלוד". מי התהום, הנעים לאיטם בחלקים תת קרקעיים, אינם יכולים לחלחל דרך שכבת ה"אקוויקלוד" והם מצטברים מעליה.
היווצרות מי התהום מתחילה באמצעות מים עיליים – מי גשמי ונחלים המחלחלים, כאמור, לעומק האדמה עד הגעתם לאותה שכבה אטימה. יש מקרים ואותם מי התהום עשויים לנבוע מהאדמה וליצור מעין. אותם מעיינות שנוצרו מהווים עד היום סימן חד משמעי לעובדה שמתחת לאותו מעיין ואף מסביב לו ישנם מי תהום לכודים איפשהו בעומק האדמה.
דגשים מקצועיים הנוגעים בקידוח מי תהום
חברות העוסקות בקידוח מי תהום בוחנות מקרוב את מאפייני כל קרקע שמתחתן יש מי תהום. אי לכך, קידוח מי תהום באזור הערבה אינו דומה במאפייניו המקצועיים והטכניים לזה המתרחש ברמת הגולן.
בטרם מתחילים בקידוח על אנשי המקצוע לבחון את עומק מי התהום, רוחב מאגר המים התחתיים, לבחון האם התקיימו בעבר שאיבות של מים או חפירות במסגרת פרויקטים אחרים ועוד.
בחינה נוספת וחשובה היא ביכולת לנסות ולהעריך האם מי התהום מהווים שכבה דינמית בקרקע ועל כן יש ואולי מקורות רחבים יותר של מי תהום יימצאו דווקא בנקודות אחרות ברדיוס.
לצד כל אלו חשוב כמובן לבצע קידוח מים תהום בתהליך סטרילי וזאת בכדי לשמור על איכות המים לבטח אם אלו יהיו מיועדים בסופו של דבר לשמש כמים לשתייה.
המקדח בנוי מספירלות גדולות בד"כ באורכים של 5 מטר. גזע הבורג מופנה על ידי ראש כונן סיבובי מבוקר בצורה הידראולית. לאחר קידוח באורך של מקדח, אם יש חימר מספיק בתצורה, חור המקדחה יישאר פתוח כאשר מסירים מקדחים. סוגי קרקע אחרים עשויים להוות בעיה עבור מקדח הקידוח לכן יש חשיבות במעלה ראשונה לבדיקות קרקע מקדימות.