קידוח כלונסאות
ברקן קידוחי קרקע מתמחה בקידוח כלונסאות כתשתית בנייה המספקת יסודות עוברים או בודדים לנשיאת מבנים או מגדלים הכלונסאות מעבירות את העומס שלהן לשכבות אדמה או סלע בעלות יכולת נשיאה מספקת ומאפייני קרקע מתאימים, לתוך הכלונסאות מחדירים בטון מזוין אשר יוצקים במקום.
כלונסאות משועממות משמשות בעיקר בתת קרקע מגובשת ליצירת כלונסאות חיכוך ובעת יצירת יסודות כלונסאות בסמוך למבנים קיימים. הם פופולריים באזורים עירוניים מכיוון שיש רעידות מינימליות, כאשר מרווח הראש מוגבל, היכן שאין סיכון להתרוממות, ואם יש צורך לשנות את אורך הכלונסאות.
מתי קידוח כלונסאות רלוונטי?
הבנייה המודרנית מביאה איתה הרבה מאוד אתגרים לקבלנים ולאדריכלים כאחד. הרבה אנשים חושבים שאפשר לבנות על כל קרקע, אך לא זה המצב. בהרבה מאוד מקרים, הקרקע היא בעייתית, לא יציבה, ואפילו כזו הכוללת מזהמים.
במקרים כאלו, חשוב לייצר יציבות ואפשר להשיג זאת באמצעות קידוח כלונסאות מקצועי. עבודת קידוח הכלונסאות נועדה כדי להחדיר עמודי פלדה, בטון או פלדה משולבת בטון, אל תוך האדמה הבעייתית, ולייצר אלמנט של יציבות שיתמודד גם עם המזהמים השונים ועם מי התהום באדמה שעליה הולכים לבנות.
קידוח כלונסאות בהתאם לתנאי השטח
ישנם כמה סוגי קידוח כלונסאות והם משתנים בהתאם לצרכים בשטח. כלונסאות דיפון הן פופולאריות מאוד במיוחד בהנחת יסודות של בניינים גבוהים מפני שהם מייצרים יציבות בנקודות מפתח.
מכונת קידוח כלונסאות היא למעשה מקדחה ענקית ועוצמתית שיודעת לא רק לחפור באדמה, אלא גם להחדיר את הכלונסאות פנימה בזווית הנכונה. מכונת קידוח כלונסאות צריכה להיות חזקה ועוצמתית במיוחד, אך גם כזו שמותאמת לצרכים בשטח, ובהתאם לאיזה בנייה מתוכננת באזור, לצד סוג האדמה עליה בונים. מכונות קידוח באופן כללי צריכות להיות מתופעלות על ידי אנשי מקצוע איכותיים שמכירים את התחום, ועובדים ביעילות, אך גם בזהירות מקסימלית.
תקן ביסוס כלונסאות
קיימות הנחיות סטנדרטיות לתכנון והתקנה של יסודות באמצעות כלונסאות, תוך התחשבות בקודי בנייה, הכוללים דרישות מנהלתיות, חוזק פיר, חוזק וקיבולת הקרקע, עומסים, מתחים, הנחיות בניית ופריסת כלונסאות והנחיות התקנה.
בנוסף להנחיות אלה, קיימות הנחיות בטיחות כנספח. התקן עוסק בנהלי עיצוב כלונסאות, הכוללים מידע על חומרי בנייה, ציוד וטכניקות, ופירוט מקרים שימושיים. התקן מספק מידע על טכניקות חסכוניות ומערכות התומכות בעומסים מבניים בביטחון. התקן מעביר אינפורמציה לחיסכון משמעותי בעלויות, באמצעות שימוש בשיטות משופרות בעיצוב ובנייה.
התקן עוסק בדרישה להנחת כלונסאות, לעמידה בעומסים אופקיים וציריים, המבוסס על חוזק אולטימטיבי. התקן עוסק בשיטות קבלנות חלופיות המועדפות על אלו הקונבנציונליות, כמו גם שימוש בהערכת עלויות הנובעות מהשפעת הקרקע, ובנוסף, התקן עוסק בציוד, בשיפורים טכנולוגיים, שליטה ובקרה בציוד, ועזרי התקנה.
מספר סוגי קידוח כלונסאות
אחד מהנתונים אשר ישפיעו על הליך קידוח בכלונסאות נוגע לסוג הכלונסאות, כאשר, ישנם 2 סוגים אשר נחשבים לנפוצים:
- כלונסאות קצה – כלונסאות אלו מיועדות לסוגי קרקעות אשר מסיבות כאלו ואחרות יכולות לשאת עומס מוגבל – לרוב הסיבה לכך תהיה נעוצה בעובדה שהשכבות העליונות של אותן הקרקעות תהיינה פחות יציבות. כלונסאות אלו ניתנות להחדרה עד להגעה לשכבת קרקע שהינה יציבה.
- כלונסאות צפות – כלונסאות מסוג זה מיועדות למקרים בהם הקרקע הינה רכה.
- כלונסאות דיפון – כלונסאות בהן נהוג להשתמש במקרים של חפירת מרתפים/ חניונים או באזורים עם בניינים צמודים – כלונסאות אלו, מיועדות לספק תמיכה ולמנוע את התמוטטותו של מבנה כזה או אחר.
- סוגים נוספים של כלונסאות: כלונסאות קידוח, כלונסאות מוחדרים ועוד..
קידוח קרקע בטוח ונכון
קידוח קרקע הוא נפוץ מאוד כיום, במיוחד בישראל, מכיוון שהאדמה במדינה היא שונה מאוד מהדרום, דרך המרכז ועד לצפון. ישנה טבלת כלונסאות מסודרת שעוזרת לאנשי המקצוע להבין מה סוג העבודה הנדרש בכל מקום.
קידוח כלונסאות הוא נדרש כיום בהרבה מאוד מקומות ברחבי הארץ, ובבנייה של בניינים פרטיים, לצד בנייה של בנייני משרדים ואפילו של מפעלים או בתים פרטיים. הדבר החשוב הוא לעבוד עם אנשי מקצוע איכותיים שמבינים בתחום של קידוח כלונסאות ויודעים לעשות עבודה שהיא גם מהירה ויעילה, אך בראש ובראשונה – בטוחה.
כאשר מחפשים אחר קידוח קלונסאות בצפון צריך ללכת לחברה איכותית ומוכרת שתעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר.